Η Σχολή

Ο Α.Σ Μαχητικών τεχνών Περάματος ιδρύθηκε το 1999 και είναι μέλος της Ελληνικής ομοσπονδίας wushu kung fu.

Ο σύλλογος διαθέτει διπλωματούχο προπονητή wushu με πιστοποιημένο δίπλωμα από την ομοσπονδία wushu kung fu και από την ΓΓΑ με άδεια άσκησης επαγγέλματος για το kung-fu, ενώ κατέχει τον βαθμό του 4ου duan στο wushu kung-fu μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης και εμπειρίας.

Διδάσκεται το μαχητικό άθλημα Sanda ή Chinese kick boxing και πρακτική αυτοάμυνα για μικρούς και μεγάλους.

Το Sanda είναι το μαχητικό-αθλητικό κομμάτι του Kung-fu, είναι πλήρους επαφής και χρησιμοποιεί γροθιές, λακτίσματα και τεχνικές πάλης με ανατροπές και ρίψεις. Είναι αναγνωρισμένο άθλημα και διοργανώνονται πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Οι αθλητές που διακρίνονται στα Πανελλήνια πρωταθλήματα έχουν το προνόμιο της απόκτησης μορίων για όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, κάτι πάρα πολύ χρήσιμο για κάθε μαθητή, ενώ διακριθέντες σε διεθνή πρωταθλήματα όπως πανευρωπαϊκά και παγκόσμια έχουν τη δυνατότητα να μπουν σε όποια σχολή ΤΕΙ ή ΑΕΙ επιθυμούν, όπως έγινε πρόσφατα με την αθλήτριά μας Κατερίνα Αποστολίδου που βγήκε παγκόσμια πρωταθλήτρια νέων.

Ο Εκπαιδευτής

Εκπαιδευτής του συλλόγου είναι ο sifu Απόστολος Αποστολίδης (4o duan chapkoon-do, 4o duan wushu kung-fu), με πολυετή εμπειρία στο χώρο των πολεμικών τεχνών.
Είναι γέννημα θρέμμα Περαματιώτης, παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών.

Λίγα λόγια:

Ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με Karate, σε ένα γυμναστήριο στην Αθήνα στα τέλη της 10ετίας του 80.
Μετά από κάποια χρόνια εξάσκησης εκεί γνώρισα την πολεμική τέχνη Chapkoon-do και τον δάσκαλο Γιάννη Λεονταρή.
Ένα πολύ δυναμικό σύστημα, βασισμένο στο kung fu αλλά με στοιχεία και από άλλες τέχνες, με αποτέλεσμα ένα άκρως αποτελεσματικό και απλό στην εφαρμογή του σύστημα.
Από τότε δεν σταμάτησα ποτέ να διδάσκομαι, μέχρι που σιγά σιγά ξεκίνησα και ο ίδιος να διδάσκω κάποιες μέρες στη σχολή μέχρι να αποκτήσω την εμπειρία ώστε να κάνω τη δική μου σχολή, η οποία από το 1999 είναι στο Πέραμα περιοχή όπου μεγάλωσα και διαμένω από τότε που γεννήθηκα.
Στην πορεία όλα αυτά τα χρόνια, παρακολούθησα και συνεχίζω ακόμα και κάποια άλλα συστήματα, όπως  Kali arnis eskrima & Jeet kune do με τον Αλέξανδρο Πέτρου, wing chun με τον φίλο μου sifu Φώτη Κάρο και έχω κάνει και κάποια σεμινάρια Krav maga.
Από το 2000, ο σύλλογος είναι μέλος της Ελληνικής ομοσπονδίας wushu kung fu και έχω δίπλωμα προπονητή από την 1η σχολή προπονητών που έγινε από την ομοσπονδία και την ΓΓΑ το 2003.
Από τότε διδάσκω ανελλιπώς στο σύλλογο το άθλημα του sanda ή Chinese kick boxing.
Επιλογή μου ήταν επίσης να διδάσκω πλέον μόνο sanda και αυτοάμυνα, με ύλη από όλες τις πολ.τέχνες που έχω διδαχθεί.

Oι μαθητές μας λοιπόν, μπορούν να επιλέξουν να διδάσκονται  και το άθλημα του sanda και τεχνικές αυτοάμυνας με αποτέλεσμα την ολοκλήρωσή τους μαχητικά, ενώ όσοι ακολουθούν το αγωνιστικό πρόγραμμα του συλλόγου στους αγώνες της ομοσπονδίας, χτίζουν σιγά σιγά και την αθλητική τους σταδιοδρομία σε ένα πολύ όμορφο, ωφέλιμο και θεαματικό άθλημα.

Θα χαρούμε να μας γνωρίσετε και από κοντά και να σας ξεναγήσουμε στο όμορφο κόσμο των πολεμικών τεχνών.

 

Read More